Πιστολάκια ιονισμένου αέρα

Είναι κατάλληλα για βαριά βιομηχανική χρήση, για την εξουδετέρωση του στατικού ηλεκτρισμού σε ορισμένες εφαρμογές.

Cleanflex Easy (ionising air gun)

To πιστόλι ιονισμένου αέρα Cleanflex Easy (ionising air gun) μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση του στατικού ηλεκτρισμού και τον καθαρισμό επιφανειών.
Τα μοναδικά χαρακτηριστικά του, τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο πιστόλι ιονισμένου αέρα, το καθιστούν ένα ιδιαίτερα χρηστικό εργαλείο.
Είναι εργονομικά σχεδιασμένο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δύο (2) τρόπους: είτε κρατώντας με το χέρι και πατώντας τη σκανδάλη, είτε να αναρτηθεί/κρεμαστεί πάνω από την επιφάνεια που θέλουμε να καθαρίσουμε (π.χ. πάνω από widebed/plotter printer) και τραβώντας το προς τα κάτω (pull down). Έχει μειωμένη κατανάλωση αέρα, χαμηλότερα επίπεδα θορύβου, και μεγαλύτερη ισχύς στον αέρα που φυσάει (blow-off force).
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
24V DC τροφοδοσία και ενσωματωμένη μονάδα ισχύος
Το CleanFlex Easy λειτουργεί με παροχή 24V, συνδέεται εύκολα με το standard/ κανονικό / απλό connector M12. Δεν χρειάζεται δυσκίνητα καλώδια υψηλής τάσης ούτε μεγάλους μετασχηματιστές όπως τα κλασικά πιστόλια ιονισμένου αέρα.
Χαμηλό βάρος
Το ανθεκτικό περίβλημα του από ανθεκτικό πλαστικό και η καλή/ μελετημένη κατανομή βάρους το καθιστούν ένα καλοζυγισμένο και εξαιρετικά άνετο στη χρήση εργαλείο.
Εργονομικός σχεδιασμός
Η λαβή του έχει σχεδιαστεί ώστε να ταιριάζει τόσο σε ανδρικά όσο και σε γυναικεία χέρια. Έχει μαλακό υλικό και σχεδιασμό τέτοιο, ώστε να είναι εύκολο να το κρατά ο χειριστής για πολλή ώρα χωρίς να κουράζει.
Σκανδάλη χειρός / με όλα τα δάκτυλα (no RSI strain –όχι καταπόνηση ενός δακτύλου )
Η ροή αέρα ελέγχεται με σκανδάλη πλήρους παλάμης κάνοντας τη λειτουργία πολύ άνετη. Καμία καταπόνηση σε ένα δάκτυλο όπως συνέβαινε στα παραδοσιακά πιστόλια ιονισμένου αέρα.
Παροχή αέρα με λάστιχο σπιράλ κατ’ επιλογή
Σωληνάκι παροχής αέρα με σπείρωμα και ενσωματωμένο το καλώδιο παροχής ρεύματος 24V μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές που ο χειριστής πρέπει να καλύψει μια μεγαλύτερη περιοχή. Το σπείρωμα απλώνεται και μαζεύει / αναδιπλώνεται με την κίνηση του χειριστή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών.
Λάστιχο με ταχυ-συνδέσμους IQS – Standard διαμέτρου 8 mm
Το standard σωληνάκι παροχής αέρα διαμέτρου 8 mm, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και να συνδεθεί γρήγορα στο πιστόλι χωρίς εργαλεία. Δεν υπάρχουν σφιγκτήρες μειώνοντας έτσι τις πιθανότητες τραυματισμών.
Ρυθμιζόμενο Ακροφύσιο με μεταβλητή γωνία εύρους 70°
Το ακροφύσιο του αέρα μπορεί να σταθεροποιηθεί σε 4 θέσεις καλύπτοντας ένα εύρος 70°, έτσι καθιστά δυνατό να ρυθμιστεί η ροή του αέρα στην ιδανική κατεύθυνση για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στον καθαρισμό και την καλύτερη εργονομία για το χειριστή.
Ειδικός σχεδιασμός ασφαλείας του ανοίγματος/στόμιου του ακροφυσίου
Το άνοιγμα/ στόμιο του ακροφυσίου έχει κατασκευαστεί σαν δακτύλιος κάνοντας αδύνατο το να μπλοκαριστεί τελείως η έξοδος του αέρα ακόμη κι αν η άκρη του έρθει σε τυχαία επαφή με τα αντικείμενα που καθαρίζονται, αποτρέποντας έτσι τυχόν τραυματισμούς από την υψηλή πίεση του αέρα. (Πληροί τους κανονισμούς OSHA)
Χαμηλά επίπεδα θορύβου – Μειωμένη κατανάλωση και Βελτιωμένη ισχύς φυσήματος (blow-off force)
Το ειδικά σχεδιασμένο ακροφύσιο, εκμεταλλεύεται τις αρχές ενίσχυσης του αέρα, ώστε το CleanFlex Easy να παράγει ένα συμπαγές ρεύμα αέρα, με χαμηλό θόρυβο, μειωμένη κατανάλωση αέρα και καλύτερη ισχύ φυσήματος από τα άλλα αντιστατικά πιστόλια αέρα.

Σχεδιασμένο για πολλαπλές εφαρμογές
Κρατείστε το με το χέρι ή κρεμάστε (αναρτήστε) το
Πέρα από την συμβατή χρήση – κράτημα με το χέρι, το CleanFlex Easy μπορεί ακόμη τοποθετηθεί αναρτημένο – κρεμασμένο. Η λαβή και η σκανδάλη αέρα μπορούν άνετα να χρησιμοποιηθούν και με τους δύο τρόπους.

Ενισχυμένα σημεία ανάρτησης
Διαθέτει δύο (2) ενισχυμένες με μέταλλο οπές ανάρτησης.

Φωτεινές ενδείξεις LED
Ένα πολύχρωμο LED είναι τοποθετημένο σε ορατό σημείο παρέχοντας άμεσα πληροφορίες για τη λειτουργία του CleanFlex Easy στο χειριστή.

Πράσινο χρώμα που αναβοσβήνει αργά (ανά 3 sec), δείχνει ότι το πιστόλι έχει ισχύ και είναι έτοιμο για χρήση. (still alive mode)
Πράσινο, φωτεινό, σταθερά αναμμένο, δείχνει ότι η σκανδάλη έχει ενεργοποιηθεί και παρέχεται αρκετή πίεση αέρα κατά τη λειτουργία.
Κόκκινο φως, έχει διαπιστωθεί σφάλμα, η λειτουργία δημιουργίας ιόντων/ ιονισμού έχει απενεργοποιηθεί.

Αυτόματη απενεργοποίηση το ιονισμού
Η λειτουργία δημιουργίας ιόντων / ιονισμός ξεκινά μόνο όταν η σκανδάλη είναι ενεργοποιημένη και ανιχνεύεται επαρκής πίεση αέρα από τον εσωτερικό σένσορα. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζεται η ασφαλής λειτουργία του πιστολιού, η μειωμένη κατανάλωση ενέργειας και η μεγαλύτερη διάρκεια ζωής του μηχανισμού παραγωγής ιόντων.

Μη χρήση σιλικόνης
Το Cleanflex Easy έχει κατασκευαστεί με υλικά και εξαρτήματα που δεν περιέχουν σιλικόνη. Επίσης κατά τη διαδικασία κατασκευής δεν χρησιμοποιούνται καθόλου υλικά που να περιέχουν σιλικόνη, καθιστώντας το πιστολάκι ιονισμού κατάλληλο για εφαρμογές βαφής.

Τεχνικά Χαρακτηριστικά

-Τέσσερα (4) έτη εγγύηση

Power supply 24 V DC, max. 0,3 A
Connector M12, female, 5 pole
Pinning 1: 24 V DC, 2: HV OK, 3: 0 V/GND, 4: 24 V DC, 5: Not
connected
Compressed air 1-7 bar, clean and free from oil
Connection Quick disconnect type for ø8 mm hose
LED indicator Flashing green fast (5 Hz): Starting up
Flashing green slow (1 x every 3 seconds): Stand-by (ready for operation)
Continuous green: Air pressure OK and HV ON (normal operation)
Red: Failure check wiring or contact Simco ION

COBRA

Το πιστόλι ιονισμένου αέρα Cobra (ionising air gun) είναι μια στιβαρή κατασκευή και γι΄αυτό είναι ιδανικό για χρήση σε βιομηχανικές εφαρμογές.
Τα πιστόλια ιονισμένου αέρα εξουδετερώνουν τα φορτία στατικού ηλεκτρισμού σε διάφορά υλικά και καθαρίζουν τις επιφάνειες χρησιμοποιώντας ιονισμένο πεπιεσμένο αέρα.
Tο πιστόλι ιονισμένου αέρα Cobra είναι ιδανικό για βαριές βιομηχανικές εφαρμογές. Είναι ελαφρύ και ανθεκτικό, κατασκευασμένο με πλαστικό υψηλής αντοχής σε κρούση. Η ροή του αέρα που φυσάει ελέγχεται με τη σκανδάλη.
Ο αέρας που φυσάει ενισχύεται τουλάχιστον κατά έξι (6) φορές (σε σχέση με αυτόν που του παρέχεται από το κομπρεσέρ) «τραβώντας» αέρα από το περιβάλλον διαμέσου ανοίγματος στο πίσω μέρος του πιστολιού.
Η ακίδα ιονισμού είναι αεροδυναμικά ενσωματωμένη στο σώμα του πιστολιού με τρόπο ώστε να καθαρίζεται κατά τη χρήση. Το πιστόλι προσφέρεται σε στάνταρντ έκδοση με καλώδιο μήκους έξι (6) μέτρων. Μέχρι δύο (2) πιστόλια το μέγιστο μπορούν να συνδεθούν με μία μονάδα – γεννήτρια ισχύος.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Working distance 600 mm max
Housing material impact resistant plastic
Emitter pins special alloy
Cable PVC and PE, 6 or 12 m
Weight 0,6 kg incl. 6 m cable
Ambient temprature 0- 55 °C
Use circumstances Industrial
Operating voltage 5,1 kV AC
Noise level 95 dB using 2 bar at 0,6 m
Air consumption 200 l/min. using 2 bar
Max. pressure 7 bar
Airconnection 1/4’ BSP with 9 mm hose connection
Suitable power unit A2A5G

Top Gun III

Τα πιστολάκια και τα ακροφύσια ιονισμένου αέρα εξουδετερώνουν τον στατικό ηλεκτρισμό σε διάφορα υλικά καθαρίζοντας ταυτόχρονα τις επιφάνειες με τη χρήση πεπιεσμένου αέρα.
Εξουδετερώνοντας τον στατικό ηλεκτρισμό γίνεται πιο εύκολο να καθαριστεί η επιφάνεια ενός υλικού αποτελεσματικά με πεπιεσμένο αέρα, ενώ με αυτό τον τρόπο αποφεύγεται και το φαινόμενο να κολλάνε ξανά μετά τον καθαρισμό μόρια σκόνης και βρωμιάς στην επιφάνεια αυτή.
Ο πεπιεσμένος αέρας που χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό πρέπει να μην έχει λιπαντικό ή υγρά. Το πιστολάκι και τα ακροφύσια συνδέονται με μονάδα ισχύος που τους παρέχει την απαιτούμενη υψηλή τάση.
To Top Gun III της Simco-Ion έχει κατασκευαστεί για ελαφριές βιομηχανικές εφαρμογές. Η υψηλή παραγωγή ιόντων εξασφαλίζει την άριστη εξουδετέρωση των φορτίων στατικού ηλεκτρισμού. Η μεγάλη ισχύς φυσήματος (high blow-off force) και η χαμηλή κατανάλωση αέρα παρέχουν καθαρισμό υψηλής απόδοσης.
Ένα φίλτρο στην έξοδο του πιστολιού διασφαλίζει ότι ο (εξαγόμενος) αέρας είναι καθαρός. Το σώμα του πιστολιού είναι ελαφρύ και ανθεκτικό. Είναι εξοπλισμένο με ελαφριά σκανδάλη, κάνοντας το έτσι άνετο και ξεκούραστο σε συνεχή χρήση.
Όλες οι λειτουργίες είναι ενσωματωμένες στο πιστολάκι, συμπεριλαμβάνοντας μία βαλβίδα ελέγχου της ροής του αέρα, καθώς και ένα LED (δύο χρωμάτων/ενδείξεων) το οποίο παρέχει ένδειξη εάν το πιστόλι είναι σε κατάσταση “stand by” (έτοιμο προς χρήση) ή εάν η υψηλή τάση είναι ενεργή.
Τόσο το πιστολάκι όσο και το καλώδιο του είναι ημιαγώγιμα (ώστε να μη φορτίζονται με στατικό ηλεκτρισμό). Παρέχεται επίσης σημείο ανάρτησης για εύκολη τοποθέτηση. Σε κάθε μονάδα ισχύος μπορεί να συνδεθεί ένα πιστολάκι.

Top Gun Sidekick
Το Top Gun Sidekick προσφέρει τη δυνατότητα λειτουργίας χωρίς χέρια (hands-free). Ένα πεντάλ ποδιών ελέγχει τόσο την παραγωγή ιόντων όσο και τη ροή του αέρα. Το Top Gun Sidekick παρέχει μεγάλη ευελιξία στην τοποθέτηση διαθέτοντας ένα ειδικό εύκαμπτο υποστήριγμα.

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Working distance 300 mm max.
Housing material impact resistant plastic
Emitter pins special alloy
Cable static dissipative, 3 metre
Weight 0,8 kg incl. 3 metres cable
Ambient temprature 0- 40°C
Use circumstances light industrial
Operating voltage 5 kV AC
Noise level 76 dB using 2 bar at 0,6 m
Air consumption 86 I/min. using 2 bar
Max. pressure 7 bar
Airconnection 1/8’’NPT female
Airfilter 0,01 micron
Suitable power unit Top Gung III power unit