Γεννήτριες και μπάρες φόρτισης

Χρησιμοποιούνται για την δημιουργία στατικού ηλεκτρισμού, θετικής ή αρνητικής πολικότητας, για ορισμένες εφαρμογές, π.χ. όταν θέλουμε να συγκρατήσουμε, προσωρινά, μεταξύ τους, δύο επιφάνειες, κατά την διάρκεια της παραγωγής ( IML ).

Η γεννήτρια τροφοδοτεί την μπάρα με υψηλή τάση, θετικής ή αρνητικής πολικότητας.
Η τάσημπορεί να ρυθμισθεί, ανάλογα με τον τύπο της γεννήτριας, από 0 έως 60.000 βόλτ, ( 0 – 60 KV ).
Οι βασικοί τύποι των γεννητριών είναι : η CM Lite 0 – 20 KV θετικής ή αρνητικής πολικότητας, η ChargeMasterCM5-30, 0-30 KV, θετικής ή αρνητικής πολικότητας, και η ChargeMasterCM5-60, 0-60 KV, θετικής ή αρνητικής πολικότητας.
Υπάρχουν διαφόρων τύπων μπάρες φόρτισης ανάλογα με την εφαρμογή.

Γεννήτριες φόρτισης υψηλής τάσης.

CM Lite

Η γεννήτρια CM Lite, έχει έξοδο ρυθμιζόμενης υψηλής τάσης από 0 – 20 KV D.C. θετικής ή αρνητικής πολικότητας., που φαίνεται σε ψηφιακή οθόνη. Τελευταίας τεχνολογίας ηλεκτρονικά χρησιμοποιούνται για τον προαιρετικό χειρισμό της γεννήτριας από απόσταση. Έχει ενδεικτικό λαμπάκι για υπερφόρτιση της.

ChargeMaster CM5.

Η γεννήτρια ChargeMaster CM5 κατασκευάζεται σε δύο μοντέλα.

Το μοντέλο CM5-30 έχει ρυθμιζόμενη τάση εξόδου από 0 – 30 KV D.C. θετικής ή αρνητικής πολικότητας, που φαίνεται σε ψηφιακή οθόνη.
Το μοντέλο CM5-60 έχει ρυθμιζόμενη τάση εξόδου από 0 – 60 KV D.C. θετικής ή αρνητικής πολικότητας, που φαίνεται σε ψηφιακή οθόνη.

Οι γεννήτριες είναι συμβατές με τις προηγούμενες γεννήτριες ECM30/60, ECM DI30/60 και έχουν τα ίδια, και περισσότερα, τεχνικά χαρακτηριστικά με αυτές. Ένα νέο, προαιρετικό, χαρακτηριστικό « Προηγμένος Έλεγχος Ρεύματος» κάνει την γεννήτρια να αισθάνεται το ρεύμα που τροφοδοτεί το ηλεκτρόδιο και όταν δεν υπάρχει υλικό χαμηλώνει το ρεύμα εξόδου σε ασφαλές επίπεδο.

Αυτό εμποδίζει σπινθηρισμούς και την φθορά του ηλεκτροδίου. Όταν υπάρχει, πάλι, παρουσία υλικού, το ρεύμα επανέρχεται στα κανονικά επίπεδα.

Οι γεννήτριες είναι εφοδιασμένες με τις ακόλουθες κανονικές λειτουργικότητες : Έλεγχος τάσης και έλεγχος ρεύματος, Μενού που προστατεύεται από κωδικό, έχει πληκτρολόγιο που κλειδώνεται, 4 γραμμές LCD οθόνη με διπλές οδηγίες (κείμενο και σύμβολα), αναλογική λειτουργία για έλεγχο από απόσταση, γρήγορη ρύθμιση.

ChargerMaster Tiny (CM Tiny)

Η γεννήτρια CM Tiny είναι η μικρότερη βιομηχανική γεννήτρια φόρτισης και παρέχει τάση εξόδου από 0-20 kV (αρνητικό).

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τέσσερα (4) έτη εγγύηση

-τάση εξόδου (output voltage) 0-20 kV (αρνητικό)

-κατάλληλη για μικρές μηχανές και εφαρμογές με κινητά μέρη (συστήματα pick and place)

-συμπαγής και ανθεκτική κατασκευή, ανθεκτική σε δυνάμεις G.

-δεν χρειάζεται τροφοδοσία με καλώδιο υψηλής τάσης

-η μικρότερη σε μέγεθος γεννήτρια φόρτισης

-ενσωματωμένο τροφοδοτικό υψηλής τάσης, το οποίο τροφοδοτείται με 24V DC

-βάρος μόλις 500 γραμμάρια.

-HV OK signal

-αποσπώμενο μπλοκ-διαμοιρασμού υψηλής τάσης

-ενδείξεις LED και στις δύο πλευρές

-έλεγχος από μικροεπεξεργαστή

-εξωτερικός- απομακρυσμένος έλεγχος – καθορισμός της παραγόμενης τάσης (voltage)

-απομακρυσμένος έλεγχος και σήμα ON/OFF

-διαθέσιμη έκδοση IQ

-Διαστάσεις: Μήκος 212mm Χ Πλάτος 45mm Χ Ύψος 43mm

Ηλεκτρόδια (μπάρες) φόρτισης.

Pinner series

Η Simco προσφέρει διάφορα ηλεκτρόδια, περιλαμβανομένων των 5 ακίδων, γραμμικών 6 σημείων, κλπ για την φόρτιση μικρών επιφανειών. Είναι, επίσης, κατάλληλα για την φόρτιση των άκρων του cast film κατά την διάρκεια της παραγωγής του.

Το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένα επιτρέπει την χρήση τους σε περιοχές υψηλής θερμοκρασίας. Τα ηλεκτρόδια προστατεύονται έναντι σπινθηρισμών από αντιστάσεις. Οι ακίδες μπορούν να αντικατασταθούν. Απόσταση λειτουργίας 12,5 mm.

Μπάρες HDC και HDR.

Αυτές οι μπάρες χρησιμοποιούνται σε διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές. Οι μπάρες φόρτισης HDC είναι προστατευμένες από μία αντίσταση για την αποφυγή προβλημάτων στο σύστημα ελέγχου της μηχανής σε περιπτωσιακούς σπινθηρισμούς.

Το καλώδιο υψηλής τάσης βγαίνει από την μπάρα έιτε ευθεία είτα υπο γωνία 90 μοιρών. Οι μπάρες φόρτισης HDR είναι κατάλληλες για εφαρμογές με υψηλές ταχύτητες. Κάθε ακίδα είναι εφοδιασμένη με αντίσταση, μειώνοντας έτσι την περίπτωση σπινθηρισμών.

Απόσταση λειτουργίας : Για τάση έως 30 KV : 20 mm. Για τάση από 30 KVέως 60 KV : 75 mm. 

Μπάρες Φόρτισης (Pinner Series)